Echipa proiectului

Diana Tăut (director de proiect)

În prezent, sunt lector universitar în cadrul departamentului de Psihologie al Universității Babeș-Bolyai. Interesele mele de cercetare includ corelatele socio-emoționale ale obiceiurilor alimentare și ai aderenței la tratament dar și procese ale autoreglării în sănătate. Am participant în numeroase granturi de cercetare europene, din care cele mai relevante pentru prezentul proiect sunt: Temptations to eat moderated by personal and environmental self-regulatory tools (2009-2013) (FP7); Healthy eating and physical activity: increasing access to high quality primary prevention services for children and adolescents in Romania (2009-2011) (Norway Innovation grant), Health behaviors in shool-aged children (HBSC). Sunt membră a Laboratorului de Psihologie a Sănătății din 2008.

Curriculum vitae

 

Sebastian Pintea (cercetător postdoctoral)

Curriculum vitae

 

Oana Petre (doctorand)

Sunt studentă-doctorand în cadrul Școlii Doctorale “Psihologie Cognitivă Aplicată” la Universitatea Babeș-Bolyai, teza mea fiind despre înțelegerea și depășirea barierelor în donarea de organe. Formarea mea educațională include Licența în Psihologie și Master în Psihologia Sănătății, ambele în cadrul Universității Babeș-Bolyai. Cercetarea mea se concentrează pe: 1) înțelegerea atitudinilor și comportamentelor cu privire la donarea de organe în populația generală, 2) modul în care mass-media realizează framing-ul donării de organe și impactul acestuia asupra atitudinilor și comportamentelor, și 3) dezvoltarea și evaluarea mesajelor de persuadare care ar putea crește rata înregistrării ca donator. Pe lângă acestea, mă preocupă investigarea impactului imaginilor sociale asupra comportamentului de consum a alimentelor hipercalorice, dulci sau sărate (AHDS). Sunt membru în Laboratorul de Psihologia Sănătății din 2012.

Curriculum vitae

 

Delia Cristescu (doctorand)

Sunt student doctorand în anul doi la Școala Doctorală de Psihologiei cognitivă aplicată la Universitatea Babeș-Bolyai. Teza mea de doctorat se concentrează pe efectele expunerii la adversitate în copilărie asupra reglării emoționale și funcționării sociale în adolescență. Pregătirea mea profesională include o licență în psihologie și un master în domeniul Psihologiei Sănătății. Alte interese de cercetare sunt comportamentul alimentar în situațiile de stres și strategii de marketing online în promovarea alimentelor. Sunt memebru în laboratul de Psihologia Sănătății din anul 2012.

Curriculum vitae

PrintEmail